Sabreur aan huis op een besloten partij

U kunt Commandeur Sabreur Daam Scharloo uitnodigen om op stijlvolle openingen, trouwerijen, feesten en recepties te komen sabreren waar u (en/of een aantal van uw speciale gasten) volgens de eeuwenoude traditie als Sabreur wordt geïnaugureerd in ‘de Orde van de Confrèrie du Sabre d’Or na een fles met het gouden sabel “onthoofd” te hebben.

Het evenement ziet er over het algemeen als volgt uit (maar kan volledig aan uw wensen aangepast worden):

Ik zal een korte (5 minuten) uitleg geven over het ontstaan en de historie van de Confrèrie du Sabre d’Or. Daarna zal ik een demonstratie geven waarbij een fles champagne met het symbolische gouden zwaard wordt ‘onthoofd’. Dan worden enkele (door u aan te wijzen) gasten uitgenodigd om, onder onze begeleiding, ieder zelf ook een fles te sabreren. Deze gasten zullen goed worden geïnaugureerd zodat veiligheid, succes en tevredenheid zijn gewaarborgd.

Nadat de fles Champagne is gesabreerd wordt de kandidaat-sabreur door de Confrèrie ceremonieel geridderd, de zgn. intronisatie. Zij ontvangen ter plekke het officiële «le Sabreur diploma van de Confrèrie (met naam van Sabreur en de sabrage datum vermeld) en de door hen gesabreerde kurk. De nieuwe Sabreurs vinden zich in goed gezelschap; o.a. Prins Willem Alexander, Hans Wiegel, Ed Nijpels en Maria Voorhoeve zijn hen reeds voor gegaan.

Een Sabrage is een spectaculaire en stijlvolle aanvulling op uw feestelijke gelegenheid. U en uw gasten zullen het zeker weten te waarderen. De VIP’s die geïnaugureerd worden, zijn veelal vereerd en zullen Uw evenement dan ook niet snel vergeten. Onze ervaring is dat men de diploma’s op prominente plaatsen ophangt en nog tijden trots aan anderen verteld dat zij met een Sabel een fles Champagne heeft geopend. De pers gebruikt vaak foto’s van de sabrages.

De gesabreerde flessen zijn gewoon voor consumptie geschikt en kunnen direct na de sabrage uitgeschonken worden t.b.v. de gasten. Aangezien de aanwezigen de aandacht dan toch al bij de Sabrage hebben, wordt het moment na (of tussen) de Sabrages vaak door de organisatie aangegrepen om een toast uit te brengen. Na afloop van het evenement worden de Sabreurs uitgenodigd om plaats te nemen voor een groepsfoto,

Ik verzoek u om de datum en de locatie van het evenement ruim van te voren te melden zodat ik rekening met uw reservering kan houden. De definitieve bestelling voor het evenement ontvang ik graag 3 weken voor het evenement. Indien u nog vragen over het evenement, kunt u altijd contact met mij opnemen.